IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алое вера: 6 причини да пиете сок от него

10 септември 2022 10 30

Той е богат на антиоксиданти

IStockphoto

IStockphoto

Алое вера е едно от най-популярните растения с лечебна сила. Много от нас използват гела от месестите му листа, за да лекуват някои кожни проблеми. Той се употребява и в грижата за косата. Но заради безкрайните си ползи, той става и за пиене.

Сокът от алое вера традиционно е част от аюрведичната медицина. Той е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти, които спомагат за нашето здраве.

Според д-р Рупали дата, истинският сок от алое вера е важна съставка за хранителната, фармацевтичната и козметичната промишленост. Скорошни проучвания, публикувани в различни научни списания, доказват колко е полезна пероралната му консумация.

Пиейки сока, човек може да постигне баланс на кръвната захар в тялото, да понижи липидите и да се детоксикира.

Ето 6 причини, поради които е добре да пиете сок от алое вера:

алое вера,

IStock

1. Той е пълен с витамини и минерали

Тези вещества са от особено значение за тялото. „Единственото нещо, което не присъства в алое вера е витамин D“, споделя д-р Ашутош Гаутам. И посочва, че той е доста достъпен на пазара и може да се намери лесно.

2. Бори се с храносмилателните разстройства

Ако имате проблеми с храносмилането, може да пробвате сок от алое. Първите дни, докато организмът свикне, е нормално да се появи разстройство.

Ежедневната консумация на сок от алое вера е ефикасно средство при някои храносмилателни разстройства, сред които запек, висока киселинност и газове. Също така е полезно за повишаване на апетита и наддаване на тегло за тези, които го целят.

3. Премахва токсините от тялото

Натуралният сок от алое вера е идеалното средство за детоксикация на организма. С него постепенно може да изхвърлите натрупалите се токсини от тялото. Особено ако го пиете рано сутрин, при това на гладно, за да има най-добър ефект.

алое, сок

IStock

Сокът от алое насърчава метаболизма, което също е много полезно за изхвърляне на токсините.

4. Балансира хормоните

Днес почти всяка жена има хашимото или други хормонални проблеми, водещи до нарушена работа на щитовидната жлеза. Сокът от алое вера често се използва в много други билкови тоници, ползвани при подобни проблеми, заболявания на панкреаса и далака.

5. Натурално средство за косата и кожата

Освен да употребявате козметика или домашни маски и продукти с гела от зеленото растение, можете да пиете и сок, за да имате по-хубави кожа и коса. Локалното му приложение може да помогне за зарастване на рани, за успокояване на възпалението или слънчевото изгаряне.

Сокът от алое вера е идеалният овлажнител както за кожата на тялото, така и за скалпа.

маска за

IStock

6. Повишава имунитета

На прага на есента дебнат вируси, които лесно могат да ни разболеят при променливото време. Другото предимство на продукта от лечебното растение, е че повишава защитните сили на организма.

Бонус – как точно да консумирате напитката?

Както стана ясно, по-добре е да пиете алое вера на гладно. Може да приемате по 20 мл сутрин, преди кафе или закуска. Като след това трябва да изчакате поне 30 минути. Може да го смесите с вода или плодов сок.

Сокът действа слабително, поради което не се препоръчва за бременни жени и такива с чувствителен стомах. Ето защо, преди да го включите в режима си, е добре да се консултирате със специалист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари